Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд одобри споразумение за прекратяване на наказателното производство между Окръжната прокуратура и Красен Андреев, с което той се признава за виновен за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества. Намерените в дома му марихуана, кокаин и производни на амфетамина са на обща стойност 10 383,72 лева.

Деянието е извършено при условията на опасен рецидив. Наказанието за 29-годишния мъж е „лишаване от свобода" за срок от 2 години и 6 месеца при строг режим, което да изтърпи в затвор, както и „глоба" в размер на 12 950 лв. Сумата от 12 940 лева и 5 евро, намерена в автомобила му, които се намират в трезор на Варненска окръжна прокуратура, следва да послужат за изпълнение на наказанието глоба, е записано в споразумението. С подписването му, подсъдимият Андреев декларира, че се отказва от съдебно разглеждане по общия ред. Времето, през което е бил с мярка за неотклонение "задържане под стража" по настоящото дело, считано от 29.09.2014 г. до 29.05.2015 г., ще бъде приспаднато от наказанието. Наркотичните вещества, предметът на престъплението, се отнемат в полза на държавата и ще бъдат унищожени.

ВОСВарненски Окръжен съд намира, че така постигнатото споразумение между държавното обвинение и защитата не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено. То съкращава провеждането на пълно съдебно следствие и е равнозначно на влязла в сила присъда.