Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд одобри постигнато споразумение между държавното обвинение и защитата, с което се прекратява наказателното производство, водено по отношение на 17-годишните В.В. от Варна и Н. Г. от Аксаково. Двамата непълнолетни младежи се признаха за виновни за притежание на 9 пликчета марихуана с общо съдържание 5,27 г, на обща стойност 31,62 лева и кокаин с нетно тегло 0,40 грама на стойност 36 лева. Те приеха да им бъде определено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от 2 години.

По време на изпитателния срок възпитателните мерки по отношение на двамата тийнейджъри са поверени на майките им.

17-годишните В.В. и Н. Г. заявиха, че са съгласни със споразумението, което доброволно са подписали. Те декларираха, че се отказват от съдебното разглеждане на делото по общия ред.

В хода на разследването в досъдебното производство е установено, че Н.Г. е получил от неустановено и неиздирено лице пакет с наркотични вещества. Този пакет предал на В.В., който трябвало да го продава на чужденци в курорта „Златни пясъци“. Двете момчета ще навършат пълнолетие след няколко месеца.

Одобреното от съда споразумение за решаване на делото има последиците на влязла в сила присъда.