Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд призна за виновен Илия Маринов, жител на град Игнатиево, за даване на подкуп от 10 лева на двама полицейски служители  от РУП-Аксаково. Присъдата е 1 година лишаване от свобода, намалена с 1/3 заради правилата на съкратеното съдебно следствие, при което подсъдимият призна всички факти в обвинителния акт, но отрече да е давал подкуп на длъжностно лице, тъй като искал да почерпи за раждане на дете. Съдът определи и глоба в размер на 1000 лева.

 

По време на своето дежурство на 7 срещу 8 август, миналата година, полицаите Свилен Илиев и Илиян Златев били изпратени на адрес в Игнатиево по сигнал за нарушаване на нощната тишина. При приближаване на адреса полицейските служители видели да потегля лек автомобил „Ауди" и тръгнали след колата, за да извършат проверка. Когато спрели водача, двамата полицейски служители усетили мирис на алкохол и решили да направят проверка с дрегер. Маринов хвърлил през отворения ляв преден прозорец в купето на полицейския автомобил две банкноти по 5 лева, „за да се почерпят". Проверката с дрегер установила 1,08 промила алкохол в кръвта на подсъдимия. По-късно Маринов отказал да даде кръвна проба в МБАЛ „Света Анна".

Това е поредна присъда за 30-годишният Илия Маринов, който вече е осъждан за кражби. Той ще лежи в затвора 8 месеца при първоначално строг режим, постанови ВОСВарненски Окръжен съд. Присъдата подлежи на въззивна проверка пред Апелативен съд Варна в 15-дневен срок.