Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд одобри споразумение между трима мъже и Окръжната прокуратура – Варна, с което слага край на наказателното производство по дело за наркотици. 35-годишният Атанас Тодоров и 39-годишният Кольо Колев са осъдени като извършители за държане и разпространение на кокаин и марихуана, а Ивайло Иванов – като техен помагач. Ивайло Иванов получи наказание и за държане на боеприпаси без да има за това надлежно разрешение. В квартирата му са открити 10 броя патрони - пистолетен боеприпас, калибър 9/18 мм.

Отложеното наказание по предходна присъда на Атанас Тодоров от 2012 г. ще бъде приведено в изпълнение, тъй като новото деяние е извършено в изпитателния срок. Тодоров отива в затвора за срок от 3 години при първоначален строг режим и ще плати 5000 лева глоба. Наказанието спрямо Кольо Колев е „лишаване от свобода" за срок от 3 години, отложено с 5-годишен изпитателен срок, както и 10 000 лева глоба. Общото наказание на Ивайло Иванов по двете обвинения е „лишаване от свобода" за срок от 3 години, отложено с 5 години изпитателен срок, както и 2 000 лева глоба.

На 2 и на 3 септември Атанас Тодоров и Кольо Колев са държали 0,24 грама кокаин, 3,06 грама марихуана и 0.96 грама метилендиоксиметамфетамин. Двамата признават вината си и за това, че по същото време са разпространили наркотици в курорта „Златни пясъци" на полски и немски турист. При условията на продължавано престъпление, в съучастие като помагач на извършителите, полицейският служител Ивайло Иванов умишлено ги улеснил чрез даване на съвети и разяснения, както и чрез отстраняване на спънки. Деянията, за които Иванов признава вината си, са извършени в качеството му на длъжностно лице - младши инспектор „Охрана на обществения ред" при Пето РУ на ОД на - Варна, при и по повод изпълнение на службата му.

Колев и Иванов ще бъдат освободени от ареста, където прекараха 3 месеца с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Тодоров остава в затвора, като присъдата му ще бъде намалена с времето, през което е бил задържан.

Споразумението, подписано днес в съда, влиза в сила веднага.