Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд призна 31-годишния Антон Огнянов от Провадия за виновен за отвличането на Жулиета А., с която поддържал интимни отношения в продължение на няколко години. Определеното му наказание е „лишаване от свобода“ за 2 години, отложени с 4-годишен изпитателен срок, както и плащане на 5000 лева обезщетение за неимуществени вреди на отвлечената жена.

В последните си думи преди да чуе присъдата Антон Огнянов отрече да е извършил престъплението, твърдейки, че само е опитвал да възстанови връзката си. Съдът прие, че има достатъчно доказателства, които потвърждават отвличането на Жулиета А.

На 27.01.2015 г. в с Градинарово, Варненска област, Огнянов проследил жената, настигнал я в гръб, запушил й устата с ръка, държейки я за косата. След това вкарал Жулиета в автомобила, с който дошъл в нейното село, и я откарал до Провадия. В жилището на майка си в града Огнянов я убеждавал да заживеят отново заедно. Жената привидно се съгласила, за да успее да се върне в дома на родителите си. Вместо да си вземе личния багаж и да се премести при Огнянов, тя съобщила за отвличането в РУ-Провадия.

Присъдата на ВОСВарненски Окръжен съд може да се протестира или обжалва в 15-дневен срок.