Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд призна за виновни 37-годишния Николай Цанев от Добрич и 53-годишния Красимир Димитров от Варна за това, че в съучастие като съизвършители умишлено умъртвили К. К., като деянието е извършено по особено мъчителен за убития начин и с особена жестокост. Цанев е извършил престъплението в условията на опасен рецидив. Наказателното дело се разгледа при условията на съкратено съдебно следствие, при което двамата подсъдими се признаха за виновни и отказаха събиране на нови доказателства.

Двамата са осъдени на доживотен затвор, като наказанието е заменено с лишаване от свобода при първоначален строг режим заради съкратеното съдебно следствие – 25 години за Цанев и 22 години – за Димитров.

К.К. от дълги години живеел във Варна, като в последните години се пропил и водел скитнически начин на живот. В края на месец декември 2014 г. се нанесъл да живее в изоставена постройка на пазара във варненския квартал "Чайка", където нощували и други клошари. Цанев и Димитров обикаляли контейнерите предимно в района на кв."Левски" и кв."Чайка". В една от зимните вечери на 2015 г. те решили да пренощуват в изоставената постройка на пазара на кв. "Чайка", като двамата легнали да спят на леглото на К.К. На сутринта решили, че имат „дрешни въшки", за които е виновен мъжът, в чието легло са нощували. След като изпили солидно количество алкохол решили, че трябва да се саморазправят с него. Върнали се в постройката и продължили да пият, като К.К. също употребил алкохол. Тримата се скарали и Цанев започнал да удря с ръце и крака по главата и тялото на К. К. В побоя се включил и Димитров. След като му причинили множество травми с особена жестокост, двамата нападатели оставили жертвата си в безпомощно състояние. Четири - пет дни по-късно Димитров се върнал в помещението и установил, че К. К. е починал.

Присъдата на ВОСВарненски Окръжен съд може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок. Съдът потвърди определената мярка за неотклонение спрямо Цанев и Димитров „задържане под стража“.