Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд одобри на свое заседание споразумение между Окръжната прокуратура Варна и 28-годишния Христо Недялков от Шумен, с което бе прекратено наказателното производство срещу него. Мъжът се призна за виновен за това, че в периода 24-25 юни миналата година, във Варна, при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително придобил и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества: 3 пакетчета амфетамин и 1 пакетче метилендиоксиметамфетамин на обща стойност 92.30 лв., от които разпространил на непълнолетно момиче амфетамин с нетно тегло 0.42 грама и процентно съдържание на активен наркотично действащ компонент 6.8%.

По отношение на нея прокурорът е изготвил предложение за налагане на възпитателни мерки, като е преценил, че деянието е извършено поради лекомислие и увлечение.

Престъплението, за което Недялков се призна за виновен, е извършено при форма на вината пряк умисъл. Съгласно одобреното споразумение ще му бъде наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, което следва да изтърпи в затвор при първоначален строг режим, както и да плати глоба в размер на 2 500 лева. Зачита се времето, през което е бил с мярка за неотклонение „задържане под стража“, считано от 26.06.2015 г.

Споразумението влиза в сила веднага.