Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Наложена е забрана за напускане на страната по отношение на 57-годишния бизнесмен Р. Иванов, обвинен за убийството на зет си миналото лято. Това стана известно на съдебното заседание по повод искането на защитата му за промяна на мярката за неотклонение в по-лека. Тази мярка в досъдебното производство е единствения нов факт, който бе определен от съда като адекватна реакция на разследващите органи и прокуратурата. Всички останали съображения за определяне на най-тежката мярка за процесуална принуда са вече обсъждани и потвърдени като неоснователни от въззивната инстанция, коментира съдът.

„Мерките за неотклонение се вземат с цел да се попречи на обвиняемия да се укрие, да извърши престъпление или да осуети привеждането в изпълнение на влязлата в сила присъда“, припомни на свое заседание съдът. Задържането под стража е едно от категоричните условия в НПКНаказателнопроцесуален кодекс за тежки умишлени престъпления, а Р. Иванов е привлечен като обвиняем точно за такова деяние. Така съдът аргументира мотивите си за потвърждаването на мярката за неотклонение.

Предстои извършването и на други процесуално-следствени действия, които са от съществено значение за установяване обективната истина и преценка на обосноваността на обвинението.

Определението на съда може да бъде обжалвано в 3-дневен срок от днес.