Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд разгледа искане на защитата на В. Панайотов, привлечен като обвиняем за убийството на Мартин Тодоров от Девня, за изменение на мярката за неотклонение в по-лека. С определение на ВОСВарненски Окръжен съд от 1 декември миналата година 32-годишният мъж бе задържан в ареста, а определената най-тежка мярка за процесуална принуда бе потвърдена от въззивната инстанция.

Днес съдът прецени, че 3 месеца след първоначалното задържане на Панайотов са събрани много нови доказателства за съпричастност към деянието и не е разколебано обоснованото предположение, че е автор на престъплението, за което е обвинен, но не са налице другите основания за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Изминалият тримесечен срок за разследване е напълно достатъчен да бъдат извършени много и различни по своя характер действия на разследващите органи, поради което е отпаднала опасността Панайотов да извърши престъпление против правосъдието. Още при първоначалното разглеждане на мярката за неотклонение съдът е констатирал, че няма вероятност да се укрие. Затова в момента най-адекватната мярка за неотклонение спрямо В. Панайотов е „домашен арест“.

Определението, с което бе изменена мярката за процесуална принуда, може да бъде протестирано в 3-дневен срок, а в случай на жалба или протест заседанието във Варненския апелативен съд е насрочено за 15 март от 10 часа.

23-годишният Мартин Тодоров бе открит мъртъв на 28 ноември 2015 г. в двора на детска градина в девненския квартал „Повеляново“.