Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд разгледа искане за взимане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо издирван от немските власти  25-годишен мъж. Кристиан Андре Холцнагел е бил задържан в Първо РУ - Варна на 29.03.2016 г. На негово име е издадена Европейска заповед за арест (ЕЗАЕвропейска заповед за арест) от прокуратурата в гр. Билефелд, Германия с дата 24.09.2015 г., по повод влязла в сила осъдителна присъда на Районния съд в гр. Любеке от 09.06.2015 г. На германския гражданин е наложено наказание лишаване от свобода за срок от 10 месеца.

Задържаният мъж заяви пред българския съд, че знае за присъдата и желае да бъде предаден незабавно на немските власти за изтърпяване на наказанието. Кристиан Андре Холцнагел няма постоянно местожителство, не разполага със средства, поради което многократно е бил задържан в Пето РУ при ОД на МВР - Варна заради неплащане на сметки в хотели. Затова ВОСВарненски Окръжен съд прецени, че са налице изискванията за задържането му под стража до момента, в който съдебен състав ще се произнесе по същество относно изпълнението на Европейската заповед за арест.

Определението, с което бе определена мярка за неотклонение „задържане под стража“, може да бъде обжалвано пред Варненския апелативен съд в 3-дневен срок.