Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд определи постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо Ивалена М., привлечена по обвинение за помагачество при извършване на грабеж и убийство на малолетната Александра от Провадия.

„Аз не мислих, не вярвах, не знаех, че ще направи това нещо“, заяви Ивалена пред съда, като поиска да не бъде задържана. Тя е обвинена за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание над 10 години, заради което съдът прецени, че има реална опасност да се укрие, ако не бъде с мярка „задържане по стража“. Въз основа на събраните до момента доказателства по делото, макар и в начален етап на разследването, може да се изведе обосновано предположение, че тя е съпричастна към деянието, за което е обвинена, смята съдът. От свидетелските показания и други доказателства е видно, че тя се е разпоредила със златните накити след убийството на Александра. Установени са следи от обувките на Ивалина на мястото на убийството. Тя и Красимир са напуснали Провадия веднага след деянието, като безспорно е установено, че са продали златните накити на убитото момиче в заложни къщи във Варна и Провадия. Ивалена не пребивава на адреса, на който е регистрирана в село Ъглен, тъй като живее отскоро при приятеля си в Провадия. Заради липсата на постоянно местожителство в страната има вероятност тя да се укрие от разследващите органи, ако не бъде ограничено правото й на придвижване.  

Всички тези основания изтъкна съдът при определяне на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 18-годишната Ивалина. Нейният приятел Красимир също е в ареста от миналата седмица.

Определението на  ВОСВарненски Окръжен съд може да бъде обжалвано в 3-дневен срок от днес пред Апелативния съд във Варна.