Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

С определение на Варненския окръжен съд бе задържан под стража Б. Борисов от Силистра, привлечен като обвиняем за държане и разпространение на наркотични вещества. На 5 май в багажника на автомобила му са открити 301 г марихуана и 19,90 грама амфетаминопроизводни. Според свидетелски показания на същата дата той е разпространил на друго лице 2,61 грама марихуана.

Съдът намира, че от предоставените до момента доказателства, макар и в този ранен етап от разследването, може да се направи обосновано предположение, че 30-годишният мъж е извършил деянията, за които е обвинен. За държане и разпространение на наркотични вещества законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 до 8 години, както и плащане на глоба от 5 до 20 000 лева. Престъплението е тежко по смисъла на закона. Борисов не е осъждан и липсват данни за криминални прояви, но от намереното в автомобила му количество наркотични вещества може да се направи извод, че лицето се занимава с разпространението им. Затова, ако не му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, има реална опасност да продължи да го прави. От друга страна Борисов няма постоянно местожителство във Варна и има реална опасност да се укрие и да възпрепятства наказателното производство.

Като взе под внимание всичко това, съдът определи да бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Борисов.

Пред съда мъжът коментира, че се занимава с отглеждане на пчели и овощни дървета в силистренско село и понякога пушел с приятели марихуана.

Определението на ВОСВарненски Окръжен съд може да бъде протестирано или обжалвано в 3-дневен срок пред Апелативен съд.