Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд призна 50-годишната Бехтие Османова от Варна за невинна в това, че в периода от 23.05.2012 г. до 12.03.2013 г. включително, в гр. Варна, при условията на продължавано престъпление, с пет отделни деяния, разгласила сведения от друго естество, които не са държавна тайна, но чието разгласяване е забранено със закон.

Бехтие Османова в качеството си на служител на ТДТърговско дружество на НАП Варна е извършвала ревизия по ЗОДФЛ на Борислав Гуцанов и съпругата му Моника, заедно със своя колежка, със заповед на директора на ТДТърговско дружество на НАП Варна от 14.03.2011 г. Извършваната ревизия няколкократно е била спирана и възобновявана на различни основания. Пред съда Борислав и Моника Гуцанови заявиха, че са контактували с данъчния служител пряко и чрез главната си счетоводителка. По предложение на Османова и с тяхно устно съгласие тя е включила в проверката счетоводна кантора, която да подпомага извършването на данъчната проверка, за да приключи тя в по-кратки срокове. На счетоводител от тази кантора тя е изпращала файлове с информация от ревизията, което бе определено от държавното обвинение като неправомерно разгласяване на информация чрез предоставяне на данни, представляващи данъчна информация, което е забранено от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

ВОСВарненски Окръжен съд оправда Бехтие Османова по така възведеното обвинение. Присъдата може да се протестира и обжалва в 15-дневен срок пред Апелативния съд, считано от днес.