Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д. Димитров от Варна, привлечен като обвиняем за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание от две до осем години „лишаване от свобода“ и глоба. Преди три дни по време на специализирана полицейска операция във варненския квартал «Вл. Варненчик» е проверен лек автомобил «Мазда», собственост на Димитров. В колата е намерено и иззето бяло прахообразно вещество, което според експертната справка е кокаин, като намереното количество е 3,05 грама. При последвало претърсване в дома на Димитров са намерени и иззети две електронни везни със следи от същото наркотично вещество.

Според съда, от събраните до момента доказателства, макар и в този ранен етап от разследването, може да се направи обосновано предположение, че той е извършил деянието, за което е обвинен. Налице са свидетелски показания, протоколи за претърсване и изземване, експертни справки. Димитров е осъждан за престъпления от общ характер, а в момента срещу него има висящо производство на Специализираната прокуратура за друго тежко престъпление. Въз основа на тези данни съдът прецени, че най-адекватната мярка, която ще попречи на 38-годишния мъж да се укрие, както и да извърши престъпление, е „задържане под стража“.

В съдебната зала Димитров заяви, че намереното наркотично вещество е само за лична употреба, тъй като от известно време е наркозависим. Мъжът, с който е бил задържан на 7 юни, свидетелства, че е разпространявал кокаин, а разследващите органи имат данни за престъпната дейност на Димитров от 7 години, стана известно в съдебната зала.

Определението на ВОСВарненски Окръжен съд може да бъде обжалвано пред Апелативния съд Варна, като е насрочено заседание на 21 юни.