Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

allНа официална церемония в Гражданската зала на Окръжен съд Варна /ВОСВарненски Окръжен съд/ съдия Ралица Костадинова и трима младши съдии положиха клетва и встъпиха в длъжност. Те се заклеха да прилагат точно Конституцията и законите на Република България, да изпълняват задълженията си по съвест и вътрешно убеждение, да бъдат безпристрастни, обективни и справедливи.

Ралица Костадинова бе избрана за съдия в Гражданското отделение на ВОСВарненски Окръжен съд, след като спечели конкурс на ВССВисш съдебен съвет за първоначално назначение в Окръжен съд. Тя е завършила право в Софийския университет „Климент Охридски“, а в момента е докторант по гражданско и изпълнително производство в същия ВУЗ. От месец януари 2007 г. е вписана във Варненската адвокатска колегия. Практикувала е гражданско и търговско право.

Днес 37 младши съдии встъпват в длъжност в окръжните съдилища в страната след спечелен конкурс и успешно преминато 9-месечно обучение в Националния институт на правосъдието /НИПНационален институт на правосъдието/. Неделина Маринова, Андон Вълков и Пламен Танев тържествено положиха клетва като младши съдии пред Общото събрание на съдиите от Окръжен съд Варна.

Маринова е завършила право в СУ „Климент Охридски“ през 2012 г. Работила е като юрисконсулт и адвокат във Велико Търново.  През първите 6 месеца тя ще бъде младши съдия в Наказателното отделение на ВОСВарненски Окръжен съд.

Андон Вълков е от Поморие. Завършил е право в Русенския университет „Ангел Кънчев“ през 2009 г. Работил е като адвокат, юрисконсулт на община Бургас и съдебен помощник в Окръжен съд Бургас. Започва работата си като младши съдия в Гражданското отделение на ВОСВарненски Окръжен съд.

Пламен Танев е завършил право в УНСС и след преминатото обучение в НИПНационален институт на правосъдието е назначен като младши съдия в Търговското отделение на Окръжен съд Варна.

Съдия Костадинова и тримата младши съдии получиха поздравления от Милка Итова, член на Висшия съдебен съвет, която присъства на тържествената церемония, както и от председателя на Окръжен съд Варна Марин Маринов. Госпожа Итова посъветва младшите съдии да се отнасят с нужното уважение към магистратите на Окръжния съд, от които могат да се научат на професионализъм.

Две години след първоначалното си назначение и работа в трите отделения на Окръжен съд Варна младшите съдии ще преминат предварително атестиране преди да встъпят в длъжност като районни съдии.