Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Окръжен съд – Варна определи постоянна мярка „задържане под стража“ на 32-годишния румънски гражданин Адриан Кр., обвиняем по досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост на 5-годишно дете с управлявания от него автомобил.

Престъплението, в което е обвинен е тежко, като НК предвижда наказание „лишаване от свобода" от 2 до 6 години.

Припомняме, че тежкото пътно-транспортно произшествие стана тази събота, 29 юни, около 17 часа, на паркинг в Морската градина. Румънският гражданин се опитвал да паркира в паркинга до зоологическата градина, като по същото време семейството на пострадалото дете вървяло към своя автомобил, който вече бил паркиран там. Тепърва ще се изяснява механизмът на настъпване на произшествието.

Защитата на Адриан Кр. изрази съболезнования към близките на пострадалото дете. От съда беше поискана по-лека мярка за неотклонение – домашен арест, подписка или парична гаранция. Адвокатът на румънския гражданин посочи, че младият мъж е с чисто съдебно минало и няма други тежки нарушения свързани с управлението на автомобил. За да продължи да съдейства на разследващите органи, мъжът бил готов да си наеме жилище в Добрич.

Пред съда Адриан Кр. посочи, че искрено съжалява за инцидента, разбира какво е направил и ще се обвинява цял живот за случилото се. Той обясни, че не е видял как е станал фаталният инцидент с момиченцето и не е искал да нарани никого.

Като разгледа всички събраните до момента гласни и писмени доказателства, съдът прецени че са налице кумулативно изискуеми предпоставки за определяне на първоначалния арест. Съдебеният състав прецени, че съществува обосновано подозрение Адриан Кр., да е автор на деянието, за което е обвинен. Предвид липсата на постоянен адрес Окръжен съд – Варна счете, че съществува реална опасност мъжът да се укрие и определи като най- подходяща мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Варна, като в този случай делото ще бъде разгледано на 9 юли 2017г.