Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и 39-годишния Диян П., който се призна за виновен за това, че без надлежно разрешително отглеждал и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - марихуана.

На неустановена дата през месец юни 2017 г. той засял и до 20.08.2017 год. отглеждал във фургон, намиращ се в двор на къща в село Левски, община Суворово, 99 броя растения от вида на индийския коноп - канабис индика в нарушение на установените правила. Органите на реда за открили 306,48 грама марихуана, на обща стойност 1838,88 лева.

Варненският окръжен съд намери, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, а наказателното производство прекратено,

За извършените престъпления, подсъдимият прие да му бъдат наложени две наказания „лишаване от свобода“ всяко за срок от 1г. и 6 месеца, като наказание „глоба“ не му беше наложено. Диян П. следва за изтърпи най-тежкото от така определените му наказания, а именно „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 6 месеца, чието изпълнение да бъде отложено с 3 години изпитателен срок. Той трябва да плати и направените разноски по делото в размер на 508.85 лв. в полза на Държавата, по сметка на ОД-МВР-Варна.

Определението на Окръжен съд – Варна е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.