Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и 27-годишния Асен Сашев, с което той се признава за виновен, че без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества.

Асен Сашев е от Варна, без образование, не работи, неженен, с чисто съдебно минало. Има наложено административно наказание за шофиране без книжка.

На 19.03.2019 г. във Варна 27-годишния мъж, известен с прякорите „Асана“ или „Малкия“ е бил задържан в момент на продажба на наркотици на зависимо лице. В автомобила, в който се намирал Сашев, полицията намира чорап със 133 дози хероин, 14 дози амфетамин и таблетки. В хода на следствените действия било установено, че автомобилът и откритите в него няколко лични карти са оставени от наркозависими лица като залог на обвиняемия.

Намерените 5.18 гр хероин, 6.93 гр. Метамфетамин и 46 бели кръгли таблетки с лого от едната страна „2“, с наличие на клоназепам са на обща стойност 662.45 лв.

Със споразумението се прекратява наказателното производство срещу Сашев, който се признава за виновен и приема да му бъде наложено наказание „лишаване от свобода" за срок от 2 години с 5 години изпитателен срок, както и наказание глоба в размер на 5 хиляди лева в полза на Държавата.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.