Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и 17-годишния М. Ж., с което той се признава за виновен, че без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества с цел разпространение.

На 25.02.2020г. във Варна, като непълнолетен, но като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, държал 5,49 грама марихуана на обща стойност 32,94 лв. На същата дата ученикът разпространил наркотичното вещество на двама 19 годишни гръцки граждани.

Пред съда М.Ж. заяви, че се отказва от разглеждането на делото по общия ред и е съгласен с условията на споразумението, което е подписал доброволно.

Варненският окръжен съд, одобри споразумението, след като прецени, че същото не противоречи на закона и морала.

За извършеното престъпление, 17-годишното момче прие да изтърпи наказание „пробация“ за срок 6 месеца. Пробационните мерки включват „задължителна регистрация по настоящ адрес" с първоначална периодичност два пъти седмично, задължителни периодични срещи с пробационен служител и включване в програми за обществено въздействие.

В тежест на подсъдимия са и направените по наказателното производство разноски в размер на 275,22 лв., които да бъдат внесени в полза на Държавата, по сметка на ОД МВР - Варна.

Споразумението има последиците на влязла в сила присъда.