Новини
Окръжен съд Варна

Официалното встъпването на стажант-юристите в Окръжен съд - Варна ще се състои на 14.05.2021 г. (петък) от 11.00ч. в Наказателна зала 002, сутерен.

Напомняме, че са в сила правилата за достъп до Съдебната палата, съгласно Заповед №126/13.05.2020г.

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна, Радостина Русева и Михаела Добрева, с което двете се признаха за виновни в държането и разпространението на високорискови наркотични вещества.

Варненският окръжен съд се включи в „Маратона на четенето 2021“, посветен на Международния ден на книгата и авторското право. Той се организира от Регионалната библиотека "Пенчо Славейков“ във Варна за 19 пореден път.

Магистратите и служители използваха обедната си почивка, за да почетат заедно, да обменят информация за заглавия и автори, да си разменят книги.

Някои от тях споделиха любими свои цитати, които могат да бъдат видени във Фейсбук групата “Маратон на четящите хора" и публикациите с #посприИпочети

Съвсем скоро в Окръжен съд – Варна предстои да заработи и т.нар. отворена библиотека, в която свободно ще могат да се вземат и оставят книги.

VOS 23042021

Варненският окръжен съд остави без уважение искането за условно предсрочно освобождаване на Мариян М., които изтърпява присъда от 19г. затвор за извършен грабеж, придружен с убийство.

Варненски окръжен съд определи мярка „задържане под стража за 41-годишния Стойчо С., обвинен в държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества при условията на опасен рецидив.

Варненският окръжен съд отмени изпълнението у нас на присъда, наложена на 21-годишния българин Митко Насков от британските съдебни власти.

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и 55-годишния Красимир К., с което той се признава за виновен в извършването на три престъпления.