Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

PresentationP1010081 1

Днес ръководството на Окръжен съд Варна отчете дейността си за изминалата 2015 година на Общо събрание на съдиите от окръжния съд и трите районни съдилища в района на ВОСВарненски Окръжен съд.

 

Гости на събранието бяха Димитър Узунов, представляващ Висшия съдебен съвет, както и членовете на съвета Каролина Неделчева, Даниела Костова и Галя Георгиева. Присъстваха също административният ръководител - председател на Варненския апелативен съд съдия Ванухи Аракелян и нейните заместници Милен Славов и Янко Янков, председателите на съдилища от съдебния район на ВОСВарненски Окръжен съд – Ерна Якова (РС Варна) и Даниела Вълева (РС Девня), апелативният прокурор Владимир Чавдаров, председателят на Адвокатска колегия Варна Юлиян Георгиев, магистрати от ВОСВарненски Окръжен съд.

Председателят на Окръжен съд Варна Марин Маринов представи резюме на годишния отчетен доклад за работата на съда през 2015 година с данни за броя на постъпилите, разгледаните и свършените дела. Той изрази благодарност към колегите си за професионализма им, а на ВССВисш съдебен съвет благодари за отзивчивостта при взимането на решения по неотложни въпроси, в това число и с отпускането на бюджетни средства за спешни ремонти. Резултатите по отделения бяха представени от заместник-председателите Росица Станчева, Мария Терзийска и Иваничка Славкова.

Димитър Узунов, представляващ Висшия съдебен съвет, и колегите му поздравиха магистратите от ВОСВарненски Окръжен съд за отличната работа и организация на съдебните състави. Съдия Узунов отправи благодарност и към съдебните служители за тихата и усилена работа. Той сподели, че е впечатлен от представените резултати за 2015 г., както и от технологичните нововъведения в съда, които подпомагат правораздаването, но и улесняват отчетността.

P1010074 2                                                                                                                Свои приветствия отправиха всички гости, като отбелязаха, че впечатляващите резултати на Окръжен съд Варна по показателите „качество на правораздаването“ и „срочност“ показват висок професионализъм, отлична работа, изключителна  лична организация на работа и отговорност. Председателят на Варненския апелативен съд нарече ВОСВарненски Окръжен съд „водещ, авторитетен и достоен съд“ и също поздрави колегите си за постигнатите резултати.