Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ на българския гражданин С. Савов, задържан на 14.09.2016 г. Той е обявен за международно издирване от немските власти въз основа на Европейска заповед за арест, издадена от Районен съд Тиргартен, ФР Германия и се издирва по обвинения в три престъпления. Според изпратените до българските власти данни миналото лято българинът си е открил сметка в Берлинер Фолксбанк с посочен неистински адрес за живеене. Две седмици по-късно предал неистински платежен документ, като имитирал подписите на трима германски граждани, като наредил парични преводи от техните към собствената си сметка в същата банка, за да може по-късно да изтегли парите от банкомат. Според събраните срещу него доказателства в периода от 14.08.2015 г. до 19.08.2015 г. той е изтеглил общо 11300 евро.

Съдът прецени, че може да се направи обосновано предположение, че мъжът е извършил престъпленията, за които е обвинен, както и че съществува реална опасност да се укрие , ако не бъде задържан под стража. Българският гражданин заяви, че когато се гледа делото по същество ще декларира желание да бъде доброволно предаден на немските разследващи органи, за да установят, че друг е използвал неговите лични данни, за да извърши престъпленията, в които той е обвинен.

Определената от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да бъде протестирана или обжалвана пред Апелативния съд на 27 септември, от 10 часа.