Новини
Окръжен съд Варна

Окръжен съд – Варна определи мерки „задържане под стража“ на 29-годишните Милен Д. и Златин Хр., обвинени че в съучастие държали с цел разпространение големи количества високорискови наркотични вещества.

Считано от 21.10.2020г. в сградата на Съдебната палата и в работните помещения на Окръжен съд – Варна няма да бъдат допускани посетители, които не спазват изискването за носене на предпазни средства, или чиито такива видимо не отговарят на санитарно-хигиенните стандарти.

Съдебните служители имат право да откажат да обслужват тези лица, както и да помолят същите да напуснат работните им помещения и Съдебната палата, за което могат да потърсят съдействие от ГД „Охрана“.

Напомняме Ви, че достъпът до сградата на Окръжен съд – Варна се осъществява съобразно Заповед №126/13.05.2020г. от 09:00 до 12:00ч. и от 14:00 до 17:00ч. Eжедневно в работното време се извършват дезинфекция на сградата от 12:00 до 14:00ч., с цел превенция разпространението на инфекциозни заболявания.

Състав на Варненския окръжен съд уважи искането за условно предсрочно освобождаване на Георги Ж., който изтърпява присъда от 19 години затвор за убийството на студента Мартин Б. в Париж през 2000 г.

Варненският окръжен съд призна за виновна 28-годишнната Александра П. , за това, че в периода 21.03.2015 г. – 16.06.2015 г. представила неверни сведения, за да получи кредит в размер на 300 лева.

През 2015 г. Александра имала нужда от пари и решила да си ги набави чрез фирма за бързи кредити. Избрала такава, приемаща онлайн документи за кандидатстване. Тъй като нямала намерение да връща заема, използвала личните данни на своя съквартирантка и се представила с нейната самоличност. По този начин успяла да получи 300 лева кредит от софийска фирма. Като телефон за контакт Александра П. посочила номер, който бил регистриран на майка й.

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и 22-годишния Веселин Г., с което той се призна за виновен за използване на чужд платежен инструмент без съгласието на титуляря.

Деянието е извършено на 20.02.2019г. във Вълчи дол при условията на продължавано престъпление. От банковата карта на мъж Веселин направил пет тегления на различни суми, всичко на обща стойност 510 лева.

Окръжен съд – Варна определи мярка „задържане под стража“ на 23-годишния Даниел Ив., обвиняем за притежание и разпространение на високорискови наркотични вещества.

Досъдебно производство е започнало на 15.10.2020 г., като ден по-късно Даниел е бил привлечен като обвиняем. У него е била открита марихуана с общо нетно тегло - 2065,53 грама, предназначена за разпространение.

Окръжен съд – Варна определи първоначална мярка „задържане под стража“ на 20-годишния Християн Хр., обвиняем за кражба и ползване на чужд платежен инструмент без съгласието на титуляра.

Досъдебно производство е започнала на 14.10.2020г. от Второ РУ на МВР – Варна, а ден по-късно Християн е привлечен като обвиняем, че е отнел движими вещи от лек автомобил и е извършил 3 операции с намерите банкови карти на стойност 137 лева.