Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд отказа за изпълни европейска заповед за арест за предаването на Вероника Й., която се издирва от съдебните власти в Германия. 34-годишната жена се разследва за участие в организирана престъпна група за компютърни престъпления, измами и мошеничество.

Варненският окръжен съд не уважи искането на Станимир Р. и отказа да измени най- тежката мярка за неотклонение – задържане под стража в по-лека. През юли миналата година, 33-годишният мъж беше привлечен към наказателна отговорност за убийство на германски гражданин в курорта Златни пясъци. Според прокуратурата, престъплението е извършено в съучастие със съпругата на жертвата – 43-годишната Агнес Т., сочена за подбудител.

Окръжен съд – Варна определи най- тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 33-годишния Пламен П. Той е привлечен като обвиняем за отглеждане на растения от рода на конопа и за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества.

Варненският окръжен съд призна за виновен 43-годишния Желез Я., че без разрешително, държал с цел разпространение големи количества високорискови наркотични вещества и отглеждал растения от рода на конопа.

Делото беше решено в един ден, веднага след провеждане на разпоредителното заседание.

Варненският окръжен съд призна за виновни 34-годишния Калоян А. и неговата 52-годишна майка Гинка А. Младият мъж е осъден за това, че без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества и отглеждал растения от рода на конопа. Жената бе призната за виновна за държане на марихуана.

36-годишният Красимир П. бе признат за виновен от Варненският окръжен за убийството на свой познат, като престъплението е извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. Наказанието, което съдебният състав му наложи е 15 години „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим.

Най- тежката мярка за процесуална принуда – „задържане под стража“, определи Варненският окръжен съд на 35-годишния Стоян Г. - служител на отдел „Икономическа полиция“ в ОД на МВР-Варна и на 43-годишния му помагач - Ивелин Н. Двамата са привлечени като обвиняеми на 15 август за поискан и получен от тях подкуп. Деянието е извършено в условията на продължавано престъпление.