Новини
Окръжен съд Варна

Окръжен съд – Варна определи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 23-годишния Илко М., обвиняем по досъдебно производство на територията на III РУ за извършен грабеж, в условията на опасен рецидив.

Според обвинението, на 10.01.2020г., в близост до училище „I основно“ в кв. „Вл. Варненчик“ във Варна Илко М. отнел дамска чанта, като употребил за това сила. На 24.02.2020г., в резултат на събраните доказателства в хода на досъдебното производство е бил привлечен като обвиняем.

Окръжен съд – Варна определи постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо 22 –годишния Кристофър Л., привлечен като обвиняем че съзнателно е прокарал в обращение подправени парични средства. Деянието е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане за кражба.

Окръжен съд – Варна измени мярката на неотклонение спрямо 38-годишната Невена Й. от „задържане под стража“ в „домашен арест“. Банковата служителка от Варна е обвиняема по досъдебно производство за длъжностно присвояване на над 1 038 931 лв.

На 57 години внезапно ни напусна съдия Николай Петков от Наказателно отделение на Окръжен съд – Варна.

В сряда се проведе разпоредителното заседание по делото за смъртта на 13-годишната Сара Ернст, която се удави в басейн в курорта Златни пясъци преди 9 години.

Варненският окръжен съд образува повторно делото на 31.12.2019г., след като през юли 2018г. го върна на прокуратурата за отстраняване на съществени процесуални нарушения.

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и 45-годишния Ангел Асенов, с което той се признава за виновен, че без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества.

Ангел Асенов е от Варна, с начално образование, не работи, неженен, с чисто съдебно минало.

Върховният касационен съд е оставил без разглеждане искането на осъдения за убийство Виктор Панайотов за възобновяване на наказателното производство срещу него и за отмяна на постановеното решение.