Новини
Окръжен съд Варна

Варненският окръжен съд призна за виновен 68-годишния Петър Й. , за това, че като водач на автомобил нарушил правилата за движение и причинил пътно произшествие, в което загинала съпругата му.

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и 21-годишния Рафи Р., с което той се признава за виновен, че вкарал в обръщение неистински парични знаци и извършил измама.

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна, 26-годишния Васил Иванов, с което двамата се признават за виновни, че отглеждали и държали без надлежно разрешително високорискови наркотични вещества с цел разпространение.

Варненският окръжен съд допусна екстрадицията на 45-годишната Анна С. в Германия, където е разследвана за измами. Тя е обявена за международно издирване във връзка с издадена Европейска заповед за арест (ЕЗА) от Районния съд в Меминген на 02.11.2017г.

Варненският окръжен съд разгледа искане на Окръжна прокуратура – Варна за предаването на 38-годишния Карен М. на властите в Германия във връзка с водено срещу него разследване за 4 престъпления – приготовление за подправяне на гербови марки, подправяне на платежни карти с гарантирана функция.

Варненският окръжен съд призна финансова санкция, наложена в Германия на 42-годишния Ахмед Х. в размер на 108,50 евро за шофиране с превишена скорост.

Делото бе образувано по искане на Централен офис за глоби Шпайер, Германия. Решението на властите там е постановено на 25.11.2019г., а е влязло в сила на 20.12.2019 год.

Варненският окръжен съд намери, че са налице процесуални пречки за разглеждане на делото за признаване на изпълнението на присъда, наложена на 21-годишния българин Митко Насков от британските съдебни власти.