Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Новоизбраните съдебни заседатели към Варненския окръжен съд преминаха начално обучение. Техен лектор бе Яна Панева, съдия в Наказателно отделение на съда. 

По учебен план от Националния институт на правосъдието участниците бяха запознати с устройството на съдебната власт, статута и етичните норми на съдебните заседатели, основните понятия и принципи в наказателното право и процес. Дадени им бяха насоки за организацията на работа като членове на съдебни състави и какви са техните задължения, предвид обществената им функция. Радостина Костова, служител по сигурността на информацията в Окръжен съд – Варна, им разясни какво представляват различните видовете класифицирана информация и какви са правилата за работа с нея по дела. На всички участници в обучението бяха раздадени обучителни материали, както и удостоверения за преминатото обучение.

На 2 декември 2022 г. седемдесет и пет съдебни заседатели положиха тържествена клетва пред Общото събрание на съдиите от Окръжен съд – Варна. Те ще участват в съдебните състави, разглеждащи наказателни производства на първа инстанция през следващите четири години.  

Obuchenie_Zasedateli_14Feb_2023_2.jpgObuchenie Zasedateli 14Feb 2023 3