Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

36-годишният Красимир П. бе признат за виновен от Варненският окръжен за убийството на свой познат, като престъплението е извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. Наказанието, което съдебният състав му наложи е 15 години „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим.

Съдът уважи предявените граждански искове от роднини на жертвата за изплащане на обезщетения на обща стойност 310 000 лева за претърпените от тях неимуществени вреди в резултат на деянието ведно със законната лихва, считано от датата на деянието до окончателното изплащане на сумата.

Престъплението било извършено на 22 март 2021 г. в село Попович, община Бяла. Красимир и неговият 39-годишен познат се познавали и често се черпели. Решили да се съберат вечерта по повод предстоящия рожден ден на жертвата. Купили алкохол и почерпка. Взели ключ за помещение в селото, ползвано като клуб на политическа партия, с уговорката да го върнат към 22 ч. В един момент от вечерта между двамата избухнал конфликт, който прераснал във физически сблъсък и размяна на удари. С един бар-стол, Красимир П. започнал да удря опонента си и успял да го повали на земята. Излязъл от помещението, за да провери дали някой го е видял. След това се върнал вътре и продължил побоя над лежащия в безпомощно състояние мъж. Прибрал се у дома и се опитал да унищожи улики, свързани с извършеното от него престъпление.

Съдържателят на помещението, след като не получил ключа в уговорения час, отишъл до мястото и намерил тялото на жертвата.

Присъдата подлежи за обжалване и протест в 15-дневен срок.