Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между прокуратурата и 37-годишния Светлозар М. Пред съда той се призна за виновен за държане на високорискови наркотични вещества, с цел разпространение.

На 10 декември миналата година, в гр. Суворово, при полицейска акция в дома му били открити  метамфетамин, електронни везни, както и опаковки за разпределяне на наркотика. Част от него, под вид на „кристал“, подсъдимият продал на мъж от града. Всички иззети наркотични вещества са на обща стойност 30,50 лв.

Пред съда, Светлозар М. заяви, че е съгласен с параметрите на споразумението с прокуратурата, доброволно го е подписал и разбира последиците от него.

Подсъдимият е роден във Варна, но живее в Суворово. Не работи, осъждан.

Варненският окръжен съд намери, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.  

Светлозар М. прие да му търпи наказание 1 година „лишаване от свобода“, при първоначален общ режим. Предвиденото наказание „глоба“ не му беше наложено. В тежест на подсъдимия са и направените по делото разноски - 450,48 лева, които следва да плати в полза на Държавата, по сметка на ОД на МВР - Варна.

Одобреното от съда споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.