Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

ВОСВарненски Окръжен съд даде ход на дело при съкратена съдебна процедура срещу Петър Борисов и Янко Костов, съдени за разпространение на наркотици на Златни пясъци и принуждаване на жени, извършващи секс услуги в курорта и в близост до „Побити камъни", да им отчитат
седмична сума, за да работят.

Призованите свидетели – полски туристи на възраст 15,16 и 21 години не се явиха на съдебното заседание, макар че в съдебната фаза са обявени за международно издирване. Според обвинителния акт, прочетен в съдебната зала, двамата подсъдими са предлагали марихуана на трите момчета, докато се разхождат в курорта „Златни пясъци", по време на почивката си. Същите са разпитани по време на досъдебното производство, но защитата на Борисов оспори достоверността на подписите им в протоколите за оглед и разпознаване.

Днес в съдебната зала не се явиха и други свидетели по делото, представили документи за заболяване, както и вещо лице, извършило експертиза на конфискуваните наркотични вещества, предоставило молба за отсъствието си. Съдът изслуша показанията на двамата полицаи, извършвали наблюдението по време на акцията на Златни пясъци, както и една от жените, свидетелствала за рекет от страна на двамата подсъдими.

След отправени искания към съда от страна на обвинението и защитата, съдът поиска единични съдебно-медицински експертизи по отношение на медицинската документация, която ще удостовери здравословното състояние на двама от свидетелите, които не се явиха на съдебното заседание. Тази експертиза трябва да установи дали двете лица наистина са били в невъзможност да свидетелстват пред съда заради заболяване. Съдът поиска информация от Пето РПУ за наличните камери на алея 1 и 2 в курорта Златни пясъци. Защитата на Борисов отправи искане за промяна на мярката за неотклонение, което не бе уважено от ВОСВарненски Окръжен съд. Борисов и Костов остават в ареста. Припомням, че те имат наложена мярка за неотклонение „задържане под стража", която е потвърдена и от въззивната инстанция.

Следващото заседание на Варненския окръжен съд е насрочено за 2 октомври от 9 часа, като на него ще бъдат изслушани неявилите се свидетели, както и майката на Янко Костов, която ще свидетелства по делото.