Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Мярка за неотклонение „задържане под стража” определи Варненският окръжен съд на 24-годишния П. Георгиев, обвинен за притежание на амфетамин. Същото наркотично вещество е намерено и в дома му.

Макар че разследването е все още в началния си етап, от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на престъплението, за което му предявено обвинение, смята ВОСВарненски Окръжен съд. То се счита от закона за тежко умишлено деяние, с предвидено наказание „лишаване от свобода" за срок от 2 до 8 години.

Изложените в съдебната зала факти, водят до извода, че обвиняемият се занимава с разпространение на наркотични вещества. Оставянето на Георгиев на свобода би довело до реална опасност да се укрие или да извърши престъпление, тъй като срещу него има висящо наказателно производство за държане на наркотични вещества, извършено само няколко месеца по-рано.

ВОСВарненски Окръжен съд определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, която може да се обжалва в 3-дневен срок пред Апелативен съд – Варна. В случай на жалба или протест делото е насрочено за 08.09.2015 г. от 10:00 часа.