Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Окръжен съд – Варна определи постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо 22 –годишния Кристофър Л., привлечен като обвиняем че съзнателно е прокарал в обращение подправени парични средства. Деянието е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане за кражба.

Според обвинението, на 12.02.2020г. на ул. „Уилям Гладстон“ във Варна Кристофър Л. платил покупки в хранителен магазин с фалшива банкнота с номинал 100 лв. На 19.02.2020г. 22-годишният мъж от Варна е бил привлечен като обвиняем, като е направил самопризнания за извършеното деяние.

Според НК, престъплението в което е обвинен е тежко умишлено и се наказва с „лишаване от свобода“ до 8 години.

Защитата на обвиняемия поиска по-лека мярка за неотклонение с мотива, че той има постоянен адрес и е оказал съдействие на разследващите органи.

Държавното обвинение представи пред съда постановление за привличане като обвиняем на Кристофър Л. за кражба, по което разследването все още не е приключило.

Като разгледа събраните до момента гласни и писмени доказателства, съдът прецени че съществува обосновано подозрение Кристофър Л. да е съпричастен към деянието, в което е обвинен. Предвид представените писмени доказателства от прокуратурата и предишната съдимост на лицето, съдебният състав отчете като реална опасността Кристофър Л. да извърши друго деяние и му определи най- тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано и протестирано пред Апелативен съд – Варна.