Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на 53-годишната Н.Добрева, привлечена като обвиняема по дело за убийство.

 

Съдът намери, че събраните до момента доказателства в досъдебното производство обосновават предположението, че тя е извършител на деянието, в което е обвинена. Реална е и опасността, ако е на свобода да се укрие или да извърши престъпление. Основания за този извод съдът намира в събраните в досъдебното производство доказателства, сред които и нож, иззет при огледа на местопроизшествието. Касае се за тежко умишлено престъпление, за което наказателният закон предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 10 до 20 години. Затова, съдът счете, че са налице всички предвидени от закона предпоставки за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо Н. Добрева, а престъплението, в което е обвинена, има висока степен на обществена опасност.

Обвиняемата заяви пред съда, че е извършила убийството при самозащита, след като съпругът й взел кухненския нож и я заплашил. Добрева обясни в съдебната зала, че е била системно тормозена от мъжа си, който употребявал алкохол и я биел.

Според събраните първоначални доказателства И. Добрев е умъртвен с кухненски нож в дома си в девненския квартал „Повеляново. Пред разследващите органи Н. Добрева е дала пълни обяснения и не е отрекла авторството на деянието.

Определената от ВОСВарненски Окръжен съд най-тежка мярка за неотклонение на жителка на Девня, привлечена като обвиняема по дело за убийство, може да се обжалва пред Апелативен съд Варна на 11 август, от 10 часа.