Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и 22-годишния Веселин Г., с което той се призна за виновен за използване на чужд платежен инструмент без съгласието на титуляря.

Деянието е извършено на 20.02.2019г. във Вълчи дол при условията на продължавано престъпление. От банковата карта на мъж Веселин направил пет тегления на различни суми, всичко на обща стойност 510 лева.

Веселин Г. е роден във Варна, но живее във Вълчи дол, с начално образование, неработи, неженен, осъждан. Понастоящем изтърпява наказание „лишаване от свобода“ в затворническото общежитие „Разделна“ към Затвора – Варна.

В хода на досъдебното производство Веселин Г. изцяло е възстановил щетата на пострадалия мъж.

Варненският окръжен съд, след като се запозна с изготвеното споразумение, намери, че същото не противоречи на закона и морала и го одобри.

По този начин беше прекратено наказателното производство срещу 22-годишния младеж, който прие да изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за 1 година и 2 месеца, при първоначален общ режим, като кумулативното наказание „глоба“ не му беше наложено.

Веселин Г. следва да плати и направените по делото разноски в размер на 470,31 лв. в полза на Държавата по сметка на ОД на МВР – Варна.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.