Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд призна финансова санкция, наложена в Германия на 42-годишния Ахмед Х. в размер на 108,50 евро за шофиране с превишена скорост.

Делото бе образувано по искане на Централен офис за глоби Шпайер, Германия. Решението на властите там е постановено на 25.11.2019г., а е влязло в сила на 20.12.2019 год.

Ахмед Х. е роден в с. Партизани, но живее в село Медовец, обл. Варна.

На 27.07.2019 г. той бил засечен на магистрала в района на Рамщайн-Майзенбах да шофира с 27 км/ч. над максималната допустима скорост извън населени места. При разрешена скорост от 80 км/ч, Хасан управлявал автомобила със 107 км/ч.

Засегнатото лице не се яви при разглеждането на делото. Неговият защитник изрази становище, че постъпилото решение следва да бъде признато за изпълнение и глобеното лице желае да заплати доброволно санкцията.

Варненският окръжен съд като разгледана делото, не констатира наличие на отрицателна предпоставка за отказ от признаване на чуждия съдебен акт.

Решението на съда ще бъде изпратено за изпълнение незабавно на органите на ТДТърговско дружество „НАП – Варна“, като Ахмед Х. следва да плати глобата трансформирана в лева - 212.21 лв.

Постановеното решение подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна в 7-дневен срок.