Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Задържаният от полицията на 7.08.2015 г. А. Чернев, привлечен като обвиняем в дело за производство на наркотични вещества, ще търпи най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“. Варненският окръжен съд определи като основателно искането на прокуратурата за постоянния арест на 29-годишния мъж. Той е привлечен като обвиняем за престъпление, за което е предвидено наказание лишаване от свобода за срок от 2 до 8 години и глоба от 5000 до 20 000 лева. ВОСВарненски Окръжен съд определи, че е налице реална опасност обвиняемият Чернев да се укрие, да окаже въздействие върху свидетелите и да извърши престъпление.

Две оранжерии за засяване и отглеждане на високорискови наркотични вещества били открити след извършени претърсвания и изземвания в помещение на ресторант-сладкарница в кв. Галата, местност „Фичоза", в жилище в кв. Аспарухово, ползвано от обвиняемия, както и в къща в село Старо Оряхово, Варненска област. На първите два адреса били намерени високорискови наркотични вещества – 7 кг и 990 грама марихуана и 0.97 грама амфетамини, 180 саксии с растения в различен стадий на развитие, торове, препарати, оборудване за отглеждане.

Определената от ВОСВарненски Окръжен съд мярка за неотклонение може да се обжалва на 18 август, от 10 часа, пред Апелативен съд Варна.