Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд призна за виновен 22-годишния Денислав П., който използвал данни от чужди платежни инструменти без съгласието на титулярите, за да прави онлайн залози.

Пред съда подсъдимият призна изцяло фактите и обстоятелствата изложени в обвинителния акт и отказа да се събират други доказателства. Защитата на Денислав поиска разглеждането на делото в условията на съкратено съдебно следствие, като в този случай съдът е задължен да намали размера на осъдителната присъда с 1/3.

Денислав П. играел от дълго време на хазартни игри в интернет. От декември 2019 г. той живеел заедно с приятелката си и още една двойка в мезонет във Варна. Холът и кухнята в жилището се ползвали от всички. Съквартирантите му имали навика да оставят портмонетата с банковите си карти на рафт в общото помещение. 22-годишният младеж решил да регистрира данните от картите на момчето и момичето, с които живеел в сайта, в който играел хазарт. По този начин в периода 29.12-30.12.2019г. успял успешно да нареди транзакции в размер на 225,79 лева.

Денислав П. е със средно образование, неженен, неосъждан, работи.

Варненската окръжна прокуратура пледира за условно наказание към минималния размер, тъй като по делото били налични предимно смекчаващи вината обстоятелства.

Към това становище се присъедини и защитата на подсъдимия, като подчерта доброто му процесуално поведение и предложи налагане на наказание под най- ниския предел.

Присъдата, която Варненският окръжен съд наложи на Денислав П. след редукцията с 1/3 е „лишаване от свобода“ от 6 месеца, чието изтърпяване е отложено с 3-годишен изпитателен срок. Подсъдимият следва да плати и глоба в размера на получената от престъплението сума - 225,79 лева.

Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд – Варна.