Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненски окръжен съд определи мярка „задържане под стража за 41-годишния Стойчо С., обвинен в държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества при условията на опасен рецидив.

Според обвинението, на 14 април 2021 година, той бил задържан, докато чакал клиенти, с които имал уговорка за продажба на дрога. В него били намерени производни на амфетамин. В дома му също били открити 74,65 грама марихуана, 13,60 производни на амфетамин, 20,09 грама хероин и 64 таблетки екстази.

Предвиденото наказание за престъплението, в което е обвинен е „лишаване от свобода“ от 2 до 8 години и глоба до 20 000 лева.

Стойчо С. е осъждан многократно за подобни престъпления. До декември 2019 година той е излежавал присъда за разпространение на наркотични вещества.

След се запозна със събраните материали, съдът прецени, че би могло да се направи обосновано предположение, че Стойчо е съпричастен към повдигнатото му обвинение. Налице са и другите задължителни предпоставки за определяне на най- тежката мярка за неотклонение – реална опасност 41-годишният мъж да извърши престъпление или да се укрие. Ето защо съдът прецени, че най- подходящата мярка за неотклонение, която може определи с цел да се обезпечи нормалното протичане на досъдебното производство, спрямо Стойчо С. е „задържане под стража“.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване.