Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд посрещна първите за 2023 година юристи, избрали да преминат задължителния си стаж в институцията.

Двама от тях са завършили специалност „Право“ в Университета за национално и световно стопанство в София, а един в Русенски университет „Ангел Кънчев“. На официална церемония, председателят на съда Марин Маринов им връчи актовете за встъпване и стажантските книжки, като им благодари за избора и доверието.  Той си спомни, че на същата дата, преди много години е започнал и неговия професионален път в правораздаването. „Бъдете много щастливи с избора си!“ пожела на младите стажанти съдия Маринов. Посъветва ги да бъдат взискателни към своите наставници и да използват шестмесечния стаж, за да се запознаят с организацията и работата на органите на съдебната власт, адвокатурата и нотариалната дейност. Призова ги да не забравят, че правосъдието е „В името на народа“, а юристите са призвани да решават конфликтите между хората.

В края на церемонията, стажантите споделиха, че са приятно изненадани от посрещането в Окръжен съд – Варна и благодариха за отношението към тях.

Стажът е последната стъпка от подготовката им, преди да придобият юридическа правоспособност.

През миналата година, 50 стажант-юристи избраха Окръжен съд – Варна, за да преминат задължителната си практика.

DSC 0193 1