Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между прокуратурата и 24-годишния Димитър Д. Пред съда той се призна за виновен за държане на високорискови наркотични вещества, с цел разпространение и за пране на пари.

Подсъдимият е роден в Търговище, но живее и учи в университет във Варна. Момчето е с чисто съдебно минало.

Пред съда, прокуратурата посочи, че размерът на наказанието, за което са се споразумели с неговия защитник е съобразено с младата му възраст и фактът че е студент.

На 23.02.2023 г. в гр.Варна у него са били намерени марихуана – 1002,32 грама, метамфетамин с тегло 0,83 грама и кокаин - 0,03 грама – всичко на обща стойност 6034,67 лева. На същата дата във Варна, Димитър Д. разпространил марихуана на мъж с тегло 4,94 грама, на стойност 29,64 лева. Отделно у него били открити 1800 лева, за които 24-годишният младеж знаел, че са придобити чрез тежко умишлено престъпление.

За разпространението на наркотици, Димитър Д. прие да му бъде наложено наказание от 2 години „лишаване от свобода“, изтърпяването на което се отлага с изпитателен срок от 5 години и глоба в размер на 5 000 лева. За изпирането на пари наложената санкция е 2 години затвор. От така определените наказания, 24-годишният мъж следва да търпи по-тежкото от двете.  

На обвиняемият се възлагат и направените в досъдебното производство разноски в размер на 441,90 лева, в полза на Държавата, които мъжът следа да плати по сметка на ОД на МВР - Варна.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и е окончателно.